ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Φίλοι των ANZAC απο τη Λήμνο": Επόμενος στόχος ο εορτασμός των 100 χρόνων από την "Υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου"

Σε σύντομο απολογισμό μετά τν ολοκλήρωση των εκδηλώσεων «Τιμής και Μνήμης για τους πεσόντες της μάχης της Καλλίπολης» που πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο στις 20 και 21 Απριλίου προχώρησε ο σύλλογος «Φίλοι των ANZAC από τη Λήμνο», αποκαλύπτοντας τον επόμενο στόχο τους.

Όπως είχε αναφέρει και στον αέρα του Fm 100, o πρόεδρος του συλλόγου, από σήμερα ξεκινούν οι προσπάθειες ώστε τον Οκτώβριο του 2018, να πραγματοποιηθεί στο Μούδρο εκδήλωση για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την «Υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου».

Ο σύλλογος «Φίλοι των ANZAC από τη Λήμνο» αναφέρει:

«Στους φετινούς εορτασμούς μνήμης φέτος 20-21 Απριλίου ήρεμα και ήπια γίνανε πολλά και πολύ σημαντικά πράγματα:

α) εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και δόθηκε στους Λημνιούς και στους επισκέπτες του νησιού. Με αγάπη από αυτούς που συλλάβανε την ιδέα (ευχαριστούμε Αντώνη Χατζηδιαμαντή ) , με περισσή τέχνη από αυτούς που το δούλεψαν από την Λήμνο και εκτός, και κυρίως από τον εκλεκτό φίλο της Λήμνου ,ευγενικότατο Κο Βασίλη Νικόλτσιο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

β) Έγινε η επίσημη "χαρτογράφηση" του survey για την Λήμνο (survey σημαίνει επιστημονική αναζήτηση ) για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα αρχεία των προγόνων μας και να δημιουργήσουμε την απόλυτη ιστορική μνήμη (Ευχαριστούμε ‪Βλάση Βλασίδη‬ και αγαπητή Κα Κορμά, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που απλά δεν ήταν σώματι στο νησί) .

γ) Έγινε και επίσημα απο τα πολιτικά κόμματα και την επίσημη Πολιτεία η αναγνώριση του Συλλόγου "Οι Φίλο των ANZAC απο την Λήμνο" και του πολύτιμου έργου "ξυπνήματος" που προσφέρει

δ) Η επίσημη Ελληνική Πολιτεία και η κυβέρνηση μας έστειλε τον πλέον κατάλληλο εκπρόσωπό της τον ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού Κο Κόκκινο, δείχνοντας την όρεξη να συνεργαστούμε στην ανάδειξη του ρόλου της Λήμνου στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο

ε) Συμμετείχαν σχολεία της Λήμνου. Αυτός ο αγώνας αναγνώρισης και ανάδειξης ιστορικής μνήμης ,έχει απόλυτη σχέση με την νέα γενιά και την συνέχεια της ζωής τους στην Ελλάδα .

στ) Ο αγώνας δρόμου "Run For Peace II" είναι έναυσμα δημιουργίας για όλο τον κόσμο και πρέπει να στηριχθεί απο όλους ,ώστε του χρόνου να έχει όχι 135 αλλά 535 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο .

Και άλλα πολλά εξίσου σημαντικά που πρέπει να τα ζήσεις απο κοντά για να καταλάβεις .

Έτσι προχωράμε να στήσουμε και να πραγματοποιήσουμε για 2 ακόμα χρόνια ,όλες τις προϋποθέσεις ώστε η Υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου ( Οκτώβριος 2018) να γιορταστεί με την απαραίτητη λαμπρότητα που αξίζει στο δρώμενο και στο νησί μας ,ΣΤΟΝ ΜΟΥΔΡΟ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video