Πώς όμως μπορείτε να καταλάβετε τι πραγματικά προκαλεί ορισμένα συμπτώματα
Μπορεί ο ερχομός της άνοιξης να μας φτιάχνει τη διάθεση, όσοι όμως υποφέρουν από αλλεργίες ταλαιπωρούνται από βήχα, ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα, τσούξιμο στα μάτια και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.
Σύμφωνα μάλιστα με την Ελληνική Αλλεργιολογική Εταιρεία, ένας στους πέντε ανθρώπους πάσχει από κάποια αλλεργία. Και μπορεί οι εποχικές αλλεργίες να είναι κάτι προσωρινό, πώς όμως μπορείτε να καταλάβετε τι πραγματικά προκαλεί ορισμένα συμπτώματα;
Δεν είναι απίθανο να μπερδέψει κανείς τα συμπτώματα της αλλεργίας με τα συμπτώματα της γρίπης. Όσο πιο γρήγορα όμως μάθετε τις είναι αυτό που προκαλεί τα συγκεκριμένα συμπτώματα, τόσο πιο γρήγορα θα αισθανθείτε καλύτερα. Δώστε λοιπόν σημασία στα συμπτώματα που μπορεί να μοιάζουν με γρίπη αλλά ενδεχομένως είναι μια μεταδοτική ασθένεια , κρύωμα ή γρίπη.
Συμπτώματα που δεν προκαλούνται από αλλεργίες
- Πηχτή ή πράσινη μύξα. Στην αλλεργία δεν προκαλείται πυρετός, αντίθετα με το κρυολόγημα, όπου μπορεί να συνυπάρχει πυρετός και πηχτή κίτρινη ή πράσινη μύξα.
- Πυρετός. Εξάψεις και ρίγη είναι συμπτώματα που δεν συνδέονται με τις αλλεργίες.
- Πόνος στα μάγουλα. Ενώ οι αλλεργίες προκαλούν πίεση και τσούξιμο γύρω από την περιοχή των ματιών, ο πόνος που ξεκινά από τα μάγουλα ή ακόμη και από τα δόντια μπορεί να σημάνει φλεγμονώδης πάθηση και χρήζει λήψη αντιβιοτικών.
- Βήχας. Ο βήχας είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα σε αλλεργίες αλλά και κρυολογήματα. Πώς να τον ξεχωρίσετε; Όταν συνοδεύεται και με άλλα συμπτώματα όπως είναι ο πυρετός προφανώς πρόκειται για κάποια λοίμωξη. Σε κάθε περίπτωση όμως επιβάλλεται μια επίσκεψη στον παθολόγο σας.
- Κυκλοφοριακή συμφόρηση και κακή αναπνοή. Το μπούκωμα στην μύτη είναι το σήμα κατατεθέν των εποχικών αλλεργιών, αλλά μπορεί και να συμβαίνει για μια σειρά από διάφορους λόγους. Όταν συνδυάζεται με δύσοσμη αναπνοή ή κακή γεύση στο στόμα, είναι πιθανώς ένα σημάδι μόλυνσης.
Σε κάθε περίπτωση αν αισθάνεστε άρρωστοι, επισκεφτείτε τον γιατρό σας για να αποκλείσει μια λοίμωξη που απαιτεί αντιβιοτικά ή γρίπη.
ΠΗΓΗ
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου