ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βίντεο: Οι Τούρκοι βυθίζουν Airbus στα νερά του Αιγαίου

425

425

Ένα γιγάντιο αεροσκάφος βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου έξω από το Κουσάντασι, με πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών

Οι τουρκικές αρχές έχουν βύθισαν ένα Airbus A300 έξω από ένα θέρετρο στο Αιγαίο, όχι επειδή ήταν ρωσικό και παραβίασε τα σύνορα, αλλά με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή.

Το γιγαντιαίο αεροπλάνο στάλθηκε στο βυθό της θάλασσας στις 4 Ιουνίου στα ανοικτά του δημοφιλούς θερέτρου στο Κουσάντασι στο Αϊδίνι.

Η βύθιση του γιγαντιαίου αεροπλάνου, με άνοιγμα φτερών 44 μέτρα και μήκος 54 μέτρα, έχει ως στόχο τη δημιουργία τεχνητού υφάλου για καταδύσεις, ασχολία εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους πιο έμπειρους δύτες. 

Μόλις βυθίστηκε το αεροσκάφος, το σκεπτικό ήταν να λειτουργήσει σαν ύφαλος, να γίνει μαγνήτης για την υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα. 

Το 36χρονο αεροσκάφος είχε αγοραστεί από το δήμο του Αϊδινίου, από μια ιδιωτική αεροπορική επιχείρηση για 270.000 τουρκικές λίρες, ή αλλιώς περίπου 100.000 ευρώ.  

Η Τουρκία αναζητά νέους τρόπους για την προώθηση της βασικής τουριστικής βιομηχανίας της, η οποία αναμένεται να υποστεί πλήγμα φέτος λόγω της κατάστασης της ασφάλειας, μετά από τις θανατηφόρες επιθέσεις σε πολλές περιοχές. 

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το Κουσάντασι κέντρο του καταδυτικού τουρισμού», δήλωσε ο δήμαρχος του Αϊδινίου, Εζλέμ Τσερτσιόγλου.  

«Ο στόχος μας είναι η προστασία της υποβρύχιας ζωής. Και με αυτούς τους στόχους στο μυαλό, έχουμε γίνει μάρτυρες σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια του κόσμου».   

 

protothema.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video