ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φιλέτο Κοτόπουλο με τρελιάρα σως που θα σε στείλει αδιάβαστο!

1

1

Ξέχασε όλα όσα ήξερες για το… ξενέρωτο φιλέτο και παίξε μπάλα αλλιώς.

Το φιλέτο κοτόπουλο από μόνο του, δεν θα το έλεγες και ιδιαίτερης νοστιμιάς πιάτο. Το πολύ πολύ, αν του έχεις πάρει το κολάι στο ψήσιμο και δεν σου στεγνώσει, τότε με μια νόστιμη σαλάτα για συνοδευτικό κάνεις το φαγάκι σου να έχει ένα ενδιαφέρον.

Έχει όμως ένα μεγάλο προσόν: Μπορείς με πολύ ωραίες σαλτσούλες να έχεις ένα γευστικό αποτέλεσμα που να είναι από πολύ ενδιαφέρον έως συναρπαστικό. Προϋπόθεση της επιτυχίας είναι, το φιλετάκι σου να μαγειρευτεί μαζί με την σάλτσα ώστε να τραβήξει νοστιμιά και να είναι γλασερό. Αν το ψήσεις και προσθέσεις από πάνω μια σάλτσα, η νοστιμιά δεν θα φτάσει στο αποκορύφωμα

Υλικά

1/3 φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
8 λωρίδες μπέικον, άψητο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1/2 μεγάλο κρεμμύδι)
1-2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 και 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

juliasalbum.com||http://ift.tt/1Mvasop

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπωλ βάζουμε την μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνουν μια ομοιογενής πάστα. Αλείφουμε με αυτή τα φιλέτα ομοιόμορφα σε όλη τους την επιφάνεια.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί-καφέ χρώμα. Όταν έχει πάρει το χρώμα που θέλουμε το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο αφήνοντας το λίπος του στο τηγάνι.
3. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να μαγειρευτούν στο λίπος του μπέικον μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρουμε στο ίδιο πιάτο με το μπέικον.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι, που είναι καυτό, το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα αλειμμένα με την πάστα φιλέτα στο τηγάνι και τα ψήνουμε δύο λεπτά από την κάθε πλευρά και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Τα φιλέτα δεν είναι ακόμα έτοιμα, θα μαγειρευτούν τελικά σε επόμενο στάδιο.

juliasalbum.com||http://ift.tt/1Mvasop

5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και τον βράζουμε ξύνοντας τον πάτο του για να βγάλουμε την νοστιμιά που έχει κολλήσει σε αυτόν. Προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε και τα στήθη κοτόπουλου, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για κανα 20λεπτο μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαγειρεμένο, να μην είναι στο κέντρο του ροζ και να έχει μελώσει η σάλτσα του.

Πολύ ωραίο συνοδευτικό, εκτός από μια σαλάτα του γούστου σου, είναι πατατούλες μικρές που τις έχεις βράσει και μετά τις έχεις περάσει από τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να κάνουν τραγανή κρούστα και από τις δύο μεριές. Ρίξε και λίγο βούτυρο στο ελαιόλαδο, το άρωμα που θα έχουν οι πατάτες είναι μοναδικό!

Εγώ θα έπινα παγωμένη μπύρα, αλλά περί ορέξεως…

 

 

http://provocateur.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video