ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό ζήτημα στα νησιά μας

CY3wUpVWAAAxS8W

oikologoi_prasinoi_

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το προσφυγικό τις τελευταίες ημέρες στα νησιά μας. Συμπλοκές και επεισόδια σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στα κέντρα κράτησης στη Λέσβο, Σάμο και Χίο. Η κατάσταση που επικρατεί μετά τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας είναι αδιέξοδη και υπάρχει αδυναμία διαχείρισης του ζητήματος από την Ελληνική Πολιτεία.

Δυομιση μήνες μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η προσφυγική κρίση στα νησιά μας αντί να αποκλιμακώνεται επιδεινώνεται ενώ οι τελευταίες εξελίξεις προοιωνίζονται ακόμη πιο ζοφερό  μέλλον. Χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να διαβιούν σε άθλιες συνθήκες εγκλωβισμένοι/ες ανάμεσα στον κίνδυνο επαναπροώθησης στην Τουρκία και τις βραδύτατες και δύσκαμπτες διαδικασίες για άσυλο ή μετεγκατάσταση. Η δέσμευση από το Σεπτέμβριο του 2015 για μετεγκατάσταση  66.400 προσφύγων σε χώρες της ΕΕ υλοποιείται με το σταγονόμετρο Απόγνωση, φόβος, αβεβαιότητα κυριαρχούν στους καταυλισμούς και τους χώρους φιλοξενίας κράτησης.

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Χίο με τις βίαιες πράξεις ακροδεξιών κατά προσφύγων και αλληλέγγυων, με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων, αποτελούν όνειδος για τη δημοκρατική παράδοση των νησιών μας.

Καλούμε τις κοινωνίες των νησιών μας να αντισταθούν στα ρατσιστικά καλέσματα και να προστατεύσουν την συνοχή των κοινωνιών των νησιών μας έναντι των κοινωνικών αυτοματισμών που προωθούν και υποδαυλίζουν συγκεκριμένες ακροδεξιές δυνάμεις.

 Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την παροχή ασύλου ώστε να μπορέσει η κατάσταση να αποσυμπιεστεί.

Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία να ενεργήσουν άμεσα για την προστασία των κατοίκων των νησιών μας και των προσφύγων με τη σύλληψη όσων προχωρούν σε εκδηλώσεις βίας υποδαυλίζουν πάθη με ρατσιστικά κίνητρα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, η ανοχή δηλώνει συνενοχή.

 

Περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Μπάκας 6944654785

The post Οι Οικολόγοι Πράσινοι Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό ζήτημα στα νησιά μας appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video