ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ένωση ξενοδόχων Λήμνου προς ΑΜΚΕ: «Ξεπεράστε τον στεγανό τρόπο σκέψης» | Κανονικά η αυριανή σύσκεψη

Ένωση ξενοδόχων Λήμνου προς ΑΜΚΕ: «Ξεπεράστε τον στεγανό τρόπο σκέψης» | Κανονικά η αυριανή σύσκεψη

Απαντητική επιστολή προς την ΑΜΚΕ -Λήμνος Τουριστική απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων, με την οποία απορρίπτει την πρόταση ακύρωση της αυριανής ευρείας σύσκεψη για τον τουρισμό χαρακτηρίζοντας τη στάση της ΑΜΚΕ «προσπάθεια χειραγώγησης» της βούλησης των επαγγελματικών φορέων του τόπου.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητέ Κε Πρόεδρε.
Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή που αποστείλατε στην Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου σχετικά με την πρωτοβουλία της να διοργανώσει ένα συμβούλιο «ειδικού σκοπού» για τον τουρισμό . Η αντίδρασή σας να προσπαθείτε να χειραγωγήσετε την βούληση των επαγγελματικών φορέων , ιδιαιτέρως ενεργών στα δρώμενα του νησιού μας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα , είναι επιεικώς αψυχολόγητη.

Είναι δε περίεργος ο τρόπος που βλέπετε το έργο της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική, μιας εταιρείας στην οποία η Ένωση δεν «ανήκει» , κατά τα γραφόμενά σας , αλλά είναι μέτοχος και αντιπροσωπεύεται εξ αιτίας αυτού στο ΔΣ μαζί με μια σειρά φορέων , άλλοι εξ αυτών, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας εξίσου συν μέτοχων στην ΑΜΚΕ ( Δήμος Λήμνου. Περιφέρεια Β.Αιγαίου , Επιμελητήριο Λέσβου, και εμπορικός Σύλλογος Λήμνου) και άλλοι απλοί παρατηρητές ( πχ Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων , Σύλλογος εστίασης, Σύλλογος Επαγγελματιών αυτοκινητιστών κλπ όποτε οι περισσότεροι εξ αυτών τους χρειαστείτε να παραβρίσκονται).

Επίσης καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι στην εν λόγω εταιρεία, οι υπόλοιποι φορείς δίνουν πιο πολύ ρόλο « δημοκρατικής επίφασης» και όχι κανέναν ουσιαστικό, λόγω του ότι το ήδη απαρχαιωμένο και χρήζον άμεσης αλλαγής και επικαιροποίησης καταστατικό της ΑΜΚΕ , ορίζει τις διαδικασίες ( τελικά) σύμφωνα με τις θελήσεις του εκάστοτε Δήμαρχου, χρησιμοποιώντας το για διάφορους ρόλους . Εξάλλου το 67% της θέσης του Δήμου και των 4 συν της θέσης του Προέδρου θέσεων στο 9 μελές ΔΣ, δίνει κατά 99% πλειοψηφία σε οποιαδήποτε θέματα πρέπει να περάσουν από το Συμβούλιο .Τονίζουμε στο συγκεκριμένο σημείο ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για την παρούσα Δημοτική αρχή ,αλλά και για τις προηγούμενες από την εποχή της έναρξης του « Καλλικρατικού νόμου» για την αυτοδιοίκηση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου στην 1η συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΜΚΕ ,υπό την προεδρία σας , ζήτησε να καταγραφεί αυτό το αίτημα αλλαγής του καταστατικού στα πρακτικά της συνεδρίασης, διαβλέποντας την δυσαρμονία που θα προκαλούσε σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο και γρήγορα εναλλασσόμενο περιβάλλον , η χρήση θεσμών τόσο ισχυρών ( όπως θα έπρεπε να είναι η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική) με απαρχαιωμένο οργανωτικό .

Έχετε δίκιο για τον χρόνο ,είμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου, μιάς περιόδου που όμως, δεν έχει κάνει κανένα βήμα σταθερό επιμήκυνσης πέραν των 45 ημερών. Αντίθετα και με τελική αφορμή την αναστολή της γραμμής Ρώμη-Λήμνος από την εταιρεία Vuelling, γεγονός που έγινε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, και που κατά την δική μας άποψη έγινε, γιατί εμείς ως φορείς δεν στηρίξαμε με σωστό τρόπο , πιστεύοντας ότι μας ήρθε «δώρο από τον Θεό» .

Θα σας θυμίσω όμως την επιστολή προς εσάς προσωπικά αλλά και την ιδιαίτερη αναφορά μέσα σε κοινό συμβούλιο ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων ( που η Ένωση μας προκάλεσε) τον Δεκέμβριο του 2014 και μόλις είχε ανακοινωθεί η παραπάνω σύνδεση, σχετικά με την αναγκαιότητα προσέγγισης των ιθυνόντων της εταιρείας για τη διερεύνηση των προθέσεων τους αλλά και της διαφήμισης του προορισμού Λήμνος, στην Ιταλία .Σας θυμίζω μάλιστα όπως σας είχε αναφερθεί ,ότι η Ένωση είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη του γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας, οργανισμού που εμείς συνεργαζόμαστε πολύ πετυχημένα, για να πραγματοποιηθεί στην Ρώμη μεγάλη προωθητική ενέργεια για αυτό τον λόγο. Και θα σας θυμίσω επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία απάντηση στην πρόταση της Ένωσης , παρά ένα διαρκές ευχολόγιο επιθυμιών .

Ο χρόνος έχει περάσει αλλά εμείς πρέπει κάποια στιγμή να φτάσουμε σε επίπεδο δομών στο 2016, πράγμα απαραίτητο ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία της τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η χώρα μας ,συνολικά.

Το νησί μας είναι πανέμορφο , έχει όλα τα δεδομένα να αναπτυχθεί σωστά, αλλά χρειάζεται στήριξη και πάνω από όλα πίστη ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί . Πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψουμε με σωστή σειρά σε δεδομένα που μπορούν συνεπικουρούμενης και της τοπικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας να αποφέρουν επιτέλους την πολυπόθητη σωστή και με δομές και όχι περιστασιακή ανάπτυξη του τουρισμού στην Λήμνο.

Σας θυμίζουμε δε, ότι η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου ,είναι ένα επαγγελματικό όργανο, που συνεργάζεται στενά με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, καθώς και με όλους τους αντίστοιχους επαγγελματικούς φορείς και Ενώσεις Ξενοδόχων σε όλη την χώρα, βοηθώντας και συντελώντας στο να διατηρείται το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας στην χώρα, αλλά και η διατήρηση και ή δυνατόν αύξηση του εισερχόμενου εισοδήματος στην χώρα μας από την βαριά βιομηχανία , τον Τουρισμό.

Κε Πρόεδρε , ξεπεράστε τον στεγανό τρόπο σκέψης και κινηθείτε με γνώμονα την πραγματοποίηση επαγγελματικού αποτελέσματος ικανού, που μπορεί να βοηθήσει στην απόκτηση ταυτότητας στο νησί μας και προφίλ τουριστικής αναζήτησης. Ας μάθουμε να συνεργαζόμαστε ,όχι με γνώμονα την προσωπική προβολή αλλά το συνολικό καλό ,που εντάσσεται μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων . Πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες που μπορεί να έχει ένα διαχειριστικό «εργαλείο» όπως η ΑΜΚΕ σε κάθε τόπο και όχι μόνο στο νησί μας .Ό

μως ξεχωρίστε επιτέλους τη θέση που παίρνετε και φύγετε από τα στεγανά της Δημοτικής σας κοινής ιδιότητας και δείτε τι πράγματι λείπει στο νησί, απαιτώντας το να γίνει και εκεί που πρέπει Προτείνετε το και δώστε μας prοjects που αφού δουλευτούν σωστά από επαγγελματίες του Τουρισμού θα αποδώσουν καρπούς στον Τουρισμό μας .Η ΑΜΚΕ πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή είναι η δουλειά της ,να διαχειρίζεται και να πραγματοποιοιεί έργα που πραγματικοί επαγγελματίες ,ιδιώτες ή σχετικοί φορείς, προτείνουν και επεξεργάζονται , εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του νησιού, μέσα από τους επαγγελματικούς φορείς που βρίσκονται στο νησί.

Μετά από αυτά και θέλοντας να πιστεύουμε ότι καταλαβαίνετε τον λόγο του προτεινόμενου Συμβουλίου και σας περιμένουμε την Τετάρτη 8/6/2016 στην αίθουσα Συνεδρίων του ξενοδοχείου Varos Village Hotel στις 17.30, για να συζητήσουμε και να μελετήσουμε πως θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε επιτυχία».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video