ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής : Παράταση προθεσμίας αιτήσεων Μητρώου Δικηγόρων

Με την υπ’ αρ. 8499/3-5-2017 απόφαση της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εκ νέου και για διάστημα 3 ακόμη εβδομάδων (έως τις 22 Μαίου) οι δικηγόροι που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο υπό σύσταση Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση 12205/16.8.2016 (ΦΕΚ Β΄2864/9.9.2016). Στους εγγεγραμμένους στο μητρώο  δικηγόρους θα ανατίθεται από το ελληνικό Δημόσιο η παροχή νομικής συνδρομής σε αιτούντες άσυλο, η αίτηση διεθνούς προστασίας των οποίων απορρίπτεται σε πρώτο βαθμό και οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον της Αρχής Προσφυγών.

 

Ο αριθμός των δικηγόρων που θα εγγραφούν στο μητρώο, όπως έχει προβλεφθεί στη σχετική προκήρυξη (βλ. σχετικά στην ιστοσελίδα www.asylo.gov.gr) είναι τέτοιος ώστε αφενός να διασφαλίζεται η εξειδίκευση των δικηγόρων με τη σταθερή τους ενασχόληση με το αντικείμενο και αφετέρου, βάσει του αριθμού των υποβαλλόμενων προσφυγών, ο κάθε δικηγόρος να αναλαμβάνει ικανό αριθμό υποθέσεων το μήνα.

Η αμοιβή για κάθε υπόθεση, σύμφωνα με το άρθ. 3 της ανωτέρω Κ.Υ.Α., θα είναι 80 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

 

Οι συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους προσφεύγοντες θα γίνονται σε χώρο που θα διατεθεί από την Υπηρεσία, ενώ θα παρέχεται και διερμηνεία.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.

 

Το μητρώο θα συσταθεί μετά από γραπτή διαγωνιστική διαδικασία στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα, μεταξύ των υποψηφίων που θα υποβάλουν αίτηση και που συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, σύμφωνα με όσα αναλυτικά προβλέπονται στη σχετική προκήρυξη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.asylo.gov.gr).

Σημειώνεται ότι, όσοι υποψήφιοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συμμετοχής, δεν θα χρειαστεί να προβούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 22 Μαΐου 2017.

The post Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής : Παράταση προθεσμίας αιτήσεων Μητρώου Δικηγόρων appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video