Η σωστή διατροφή και η καλή ψυχολογία είναι δύο από τους βασικότερους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την πνευματική απόδοση του μαθητή στις σχολικές εξετάσεις.
Η διατροφολόγος, Ειρήνη Βότση-Χρυσοβαλάντου, και ο ψυχολόγος, Πέτρος Κεχαγιάς, με αφορμή την ενημέρωση που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες στο Ενιαίο και το Επαγγελματικό Λύκειο του Μούδρου σχετικά με τις τεχνικές προφύλαξης και διαχείρισης του άγχους, αλλά και την ισορροπημένη διατροφή στην περίοδο των εξετάσεων, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του FM 100 «Θέμα και Ανάθεμα» και, μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου, έδωσαν τις απαραίτητες συμβουλές σε μαθητές και γονείς.
Ειδικότερα, η κα Βότση μίλησε για τις τροφές εκείνες που βοηθούν στη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της μελέτης και στην απόδοση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, μειώνοντας το στρες και συμβάλλοντας στην καλή ψυχολογία και λειτουργία του εγκεφάλου.
Από την πλευρά του, ο κ. Κεχαγιάς αναφέρθηκε στους παράγοντες που προκαλούν και εντείνουν το άγχος των μαθητών, με αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών νοητικών και σωματικών συμπτωμάτων άγχους, ενώ κατέληξε σταχυολογώντας τα σημάδια που προδίδουν έντονο στρες και που μπορεί να διακρίνει ο γονιός, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.
Ακούστε όσα είπαν οι δύο επιστήμονες στον FM 100 για το θέμα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολικών εξετάσεων.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου