ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συναυλία Πασχάλη Τόνιου απόψε στο λιμάνι της Μύρινας

Συναυλία Πασχάλη Τόνιου απόψε στο λιμάνι της Μύρινας

«Αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι» θα πραγματοποιήσει απόψε ο Πασχάλης Τόνιος στο λιμάνι της Μύρινας.

Ο Πασχάλης Τόνιος γεννήθηκε στις Σέρρες και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική, την οποία σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο και έμελε να αποτελέσει την επιλογή της ζωής του.

Το 1980 πρωτοεμφανίστηκε στο μουσικό χώρο ως μουσικός κι ερμηνευτής δίπλα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να ασχοληθεί και με τη σύνθεση.

Το 1988 Απέσπασε το Α' βραβείο Σύνθεσης και Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Ιθάκης.

Το ρεπερτόριο του ως ερμηνευτής περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της νεότερης έντεχνης παράδοσης του ελληνικού τραγουδιού, καθώς έχει ερμηνεύσει και έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες (συνθέτες, ποιητές, ερμηνευτές) όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Σαββόπουλο, Ζαμπέτα, Σπανό, Πλέσσα, Χατζηνάσιο, Νικολόπουλο, Ανδριόπουλο, Λάιο κ.α Μπιθικώτση, Νταλάρα, Μπέλλου, Γαλάνη, Βιτάλη, Γλυκερία, Πρωτοψάλτη, κ.α. Έχει μελοποιήσει σχεδόν το σύνολο των μεγάλων ελλήνων και ξένων ποιητών και στιχουργών.

Σταθμό στη συνθετική του πορεία αποτέλεσε το εμπνευσμένο από τη διαχρονική ελληνική παράδοση έργο «Στο φως της Ακρόπολης» που αποτελείται από τα επιμέρους έργα «Χώρα του Ήλιου» και «Ωδή στην Καλλιπάτειρα» σε ποίηση Λορέντζου Μαβίλη, Σαράντη Αλιβιζάτου.

Έργα του παρουσιάστηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχουν ερμηνεύσει τα έργα του: ΜΙLVΑ ,Γιώργος Νταλάρας ,Ελένη Βιτάλη,Χρόνης Αηδονίδης, Γλυκερία, Μαίρη Λίντα, Δημήτρης Μπάσης, , Βασίλης Λέκκας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Δήμου, Αλίκη Καγιαλόγλου, Αναστασία Μουτσάτσου, Δημήτρης Καβράκος Βαρύτονος) Σόνια Θεοδωρίδου Υψίφωνος, Τζούλια Σουγκλάκου, Υψίφωνος) Κωνσταντίνος Παλιατσάρας τενόρος, Πέτρος Γαϊτάνος, Ελένη Πέτα, Αρετή Κετιμέ κ.α.

Έχουν αφηγηθεί τα έργα του: Κώστας Καζάκος, Νικήτας Τσακίρογλου, Εύα Κοταμανίδου, Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης, Γρηγόρης Βαλτινός, Μάνια Παπαδημητρίου, Πέμυ Ζούνη, Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Κώστας Αρζόγλου, Μιμή Ντενίση, Φιλαρέτη Κομνηνού, Ντίνος Καρύδης, Σταύρος Ζαλμάς κ.α

Ορχήστρες που έχουν ερμηνεύσει έργα του:

  • Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και χορωδία
  • Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
  • Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων
  • Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Συμφωνική Ορχήστρα ΝΗΚ Ιαπωνία(Τόκιο)
  • Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Νις – Σερβία
  • Αττική Συμφωνική Ορχήστρα δυ/ση Ανδρέας Πυλαρινός
  • Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Νομαρχίας Αθηνών
  • Συμφωνική Ορχήστρα Συγχρονία Θεσσαλονίκης
  • Συμφωνική Ορχήστρα Mobile
  • Λαϊκή Ορχήστρα Μ. Θεοδωράκης
  • «Παίδες Ελλήνων» (μουσικό σύνολο που δημιούργησε ο ίδιος)

Συμμετέχει στο τραγούδι η Κατερίνα Μπακέα. 

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

pasxalis tonios limnos

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video