Συγκεκριμένα ο τρυγητός του 2018 στη Σάμο ξεκίνησε ιδιαίτερα πρώιμα, στις 24 Ιουλίου, και ολοκληρώνεται με τις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νησιού.
Οι βροχοπτώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου δημιούργησαν συνθήκες προσβολής από ωίδιο, οι έγκαιρες παρεμβάσεις όμως των αμπελουργών αντιμετώπισαν την ασθένεια.
Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, η μέτρια σε ποσότητα (ελαφρά αυξημένη από πέρυσι) σταφυλική παραγωγή και οι υψηλοί βαθμοί σακχάρων στα σταφύλια, γεγονός που ευνοεί την οινοποίηση των γλυκών οίνων του Συνεταιρισμού. Τα ξηρά παραγόμενα κρασιά έχουν ικανοποιητική οξύτητα και εξαιρετικό αρωματικό χαρακτήρα.
Γενικά από άποψη ποιότητας, η χρονιά είναι καλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Ιούνιο δεν ήταν ιδανικές για τα δεδομένα της περιοχής.
Η οινική παραγωγή αναμένεται να είναι ποιοτικά πολύ καλή και να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες της αγοράς.
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου