ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τι ειπώθηκε στη νέα σύσκεψη των συλλόγων γονέων με φορείς της Σάμου



Ευρεία σύσκεψη  για το θέμα της λειτουργίας των ΔΥΕΠ στα σχολεία της Σάμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην πόλη της Σάμου, μετά από πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής των 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του νησιού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αρμόδιοι φορείς, αιρετοί και υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα έδωσαν το "παρών" ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, οι επικεφαλής των συνδυασμών και υποψήφιοι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, Νίκος Ζάχαρης, Αντώνης Σίμος, Γιώργος Στάντζος, Κώστας Τζίχας και Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γιάννης Αρχοντούλης, ο εκπρόσωπος του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ και νυν ΕΟΔΥ, Μάνος Λογοθέτης και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Σάμου, Άννη Ανδρεάδου. 

Από τους υποψήφιους περιφερειάρχες παρευρέθηκε μόνο ο κ. Πανουράκης ως εκπρόσωπος του κ. Μουτζούρη. 

Όπως αναφέρει το συντονιστικό των 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του νησιού, "η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με όσους αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας σε ένα κλίμα σύμπνοιας και εποικοδομητικού διαλόγου, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και αποτυπώθηκε ένα θετικότατο κλίμα συνεργασίας με σκοπό την λύση του ζητήματος.

Δυστυχώς, έλαμψαν διά της απουσίας τους ο Δήμαρχος Σάμου, ο Βουλευτής Νομού Σάμου και οι αρμόδιοι φορείς, που δύνανται να λάβουν αποφάσεις για το ζήτημα των ΔΥΕΠ. Είναι, λοιπόν, πλέον σαφές ότι οι γονείς επιδιώκουν το διάλογο αλλά οι αρμόδιοι για ακόμη μία φορά κωφεύουν. 

Αν και οι γονείς ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους κάνοντας ένα βήμα πίσω, όπως ζήτησαν οι αρμόδιοι, δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν ενδιαφέρονται για κανένα διάλογο, παρά μόνο να επιβάλουν τις πολιτικές τους. 

Μετά την συνάντηση-παρωδία ενημέρωσης των γονέων, που έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη με διοργανωτές τις διευθύνσεις εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Νομού Σάμου και το ΟΕΔΥ, όπου κατέστη ολοφάνερο ότι οι αρμόδιοι δεν επιθυμούσαν να καλέσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του τόπου μας ούτε τους τοπικούς φορείς ώστε να ενημερωθούν όλοι από τον εκπρόσωπο του ΟΕΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για το μείζον ζήτημα της δημόσιας υγείας, η ηχηρή απουσία των αρμοδίων από τη σύσκεψη, που διοργάνωσε το συντονιστικό στις 8/4/2019 επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για τα παιδιά μας, αλλά ούτε και για τους πρόσφυγες, που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης συνεπώς αδιαφορεί πλήρως για την τοπική κοινωνία μας. 

Εμείς ως γονείς, παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε μέσα από το διάλογο λύσεις στο πρόβλημα για το χρονικό διάστημα, που εναπομένει μέχρι οι Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσουν εκ νέου δράσεις και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την ευαισθησία, που επιδεικνύουν στο ζήτημα των ΔΥΕΠ. 

Επιπλέον, σε συνεργασία με το ΟΕΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) θα διοργανώσουμε νέα συγκέντρωση-ενημέρωση στο άμεσο μέλλον και αυτή τη φορά θα κληθούν έγκαιρα όλοι οι γονείς και όλοι οι τοπικοί φορείς, που θέλουν να ενημερωθούν και να προβληματιστούν. 

Τέλος, καλωσορίζουμε τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα στη Σάμο και τον καλούμε σε ανοιχτό διάλογο όποτε και όπου εκείνος επιθυμεί προκειμένου να θέσουμε ερωτήματα και να λάβουμε απαντήσεις με σκοπό την άμεση επίλυση του ζητήματος, που έχει προκύψει γιατί η τοπική κοινωνία στενάζει και οι αρμόδιοι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον αυτού του τόπου".

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανακοίνωσε τα εξής, μετά τη συμμετοχή του επικεφαλής της, Κώστα Τζίχα, στην ευρεία σύσκεψη των γονέων και των φορέων της Σάμου:

"Τη μόνιμη, σταθερή και καθαρή θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό θέμα και ειδικότερα για την εγγραφή προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, επανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος της παράταξης στο δήμο Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, μιλώντας σε σύσκεψη υποψηφίων δημάρχων και άλλων παραγόντων , την οποία συγκάλεσαν Σύλλογοι Γονέων που το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν με βασικό αίτημα οι Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων να λειτουργήσουν  μέσα στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών ή σε άλλο κτίριο της πόλης.

Ο Κώστας Τζίχας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι οποιοδήποτε παιδί ζει στη χώρα μας , ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, χρώμα κλπ έχει αναφαίρετο δικαίωμα αν θελήσει, να εγγραφεί και να φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο. Υπογράμμισε ακόμη ότι όρος και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι το πιστοποιητικό υγείας και εμβολιασμών και όχι οι συνθήκες ζωής του, για τις οποίες πρέπει να παλέψουμε στη προκειμένη περίπτωση, για να σταματήσει αυτή η αθλιότητα που επικρατεί στο λεγόμενο χοτ σποτ. Αλλά όχι με αποκλεισμό των παιδιών από τα σχολεία.. Έκανε μάλιστα αναφορά στην πρωτοβουλία γονιών, υπέρ της συμμετοχής των προσφυγόπουλων στα σχολεία, που συναντά την επιδοκιμασία της κοινωνίας και πρέπει να προβληματίσει ακόμη περισσότερο όλους.. Από κει και πέρα - συνέχισε - υπάρχουν όντως εκρηκτικά κτιριακά κλπ προβλήματα ,καθώς και προβλήματα έλλειψης διδακτικού προσωπικού που η λύση τους απαιτεί πράγματι οργανωμένο αγώνα των γονιών , των εκπαιδευτικών και συνολικά της κοινωνίας.

Για όλα αυτά τα προβλήματα – τόνισε – έχουν τεράστια ευθύνη όλες οι αστικές κυβερνήσεις και η σημερινή που έχουν μεταφέρει την αρμοδιότητα στους δήμους περικόπτοντας συνεχώς τη χρηματοδότηση για τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όσο για νέες σχολικές υποδομές αυτές σκοντάφτουν στα περιβόητα ευρωπαϊκά προγράμματα , τα οποία τις απορρίπτουν ως «μη επιλέξιμες». Επίσης μεγάλες είναι οι ευθύνες και των δημοτικών παρατάξεων και των προσώπων που διοίκησαν το δήμο επανειλημμένα εδώ και δεκαετίες, συσσωρεύοντας προβλήματα και συναινώντας στη περικοπή (κατά 50% σήμερα) της κρατικής χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική εξάλλου ήταν η συζήτηση για τα ζητήματα υγείας. Από τις τοποθετήσεις του υπεύθυνου του ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε σαφές ότι ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών δεν αυξάνεται από τη συμμετοχή προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ ανατράπηκαν μια σειρά μύθοι που έντεχνα συντηρούνται από κάποιους για νοσήματα (φυματίωση, ηπατίτιδα κλπ) που απειλούν δήθεν τους μαθητές και τη κοινωνία. Χαρακτηριστική ήταν και η απάντηση των ίδιων των διοργανωτών της εκδήλωσης, σε ερώτηση του υποψήφιου δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την εμπειρία από τη συμμετοχή των προσφυγόπουλων μέχρι τώρα στα σχολεία, από την οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τα παιδιά έρχονται στα σχολεία καθαρά και περιποιημένα και παρακολουθούν τα μαθήματά τους  Παραφωνία και εδώ αποτελεί η αθέτηση μέχρι στιγμής της υποχρέωσης της Περιφερειακής Ενότητας να εκτελεί το έργο της μεταφοράς τους προς και από τα σχολεία, με συνέπεια τα παιδιά να επιστρέφουν πολλές φορές μόνα και ασυνόδευτα.

Ο Κώστας Τζίχας, κλείνοντας τη παρέμβασή του απηύθυνε έκκληση στους Συλλόγους που πρωτοστατούν , να εγκαταλείψουν το αίτημα αποκλεισμού παιδιών από τη δημόσια εκπαίδευση και να παλέψουμε μαζί – όπως είπε - όλα τα υπόλοιπα προβλήματα με πρώτο , το κλείσιμο του χοτ σποτ , τη μη δημιουργία νέου οπουδήποτε στη Σάμο και τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, όπως και οι ίδιοι επιθυμούν".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video