ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η δημοτική κίνηση "Η Σάμος αλλάζει" για τα προβλήματα της παιδιατρικής κλινικής


Τις θέσεις της για τα προβλήματα της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου παρουσίασε η δημοτική κίνηση "Η Σάμος αλλάΖΕΙ", με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Νίκο Ζάχαρη.

Αναλυτικά οι υπεύθυνοι της παράταξης αναφέρουν ότι: "Η Δημοτική Κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» από την συγκρότησή της ασκεί και θα ασκεί έλεγχο και παρεμβάσεις, όχι μόνο για τα δημοτικά και αυτοδιοικητικά, αλλά και για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το νησί και τους συμπολίτες μας.

Εδώ και αρκετούς μήνες είναι γνωστό ότι η μία και μοναδική παιδίατρος, παρ' όλη την υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο, αδυνατεί 24 ώρες για 7 ημέρες τη βδομάδα, να καλύψει τις ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής. Έπρεπε να πάρει ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια η μοναδική παιδίατρος και να υπάρξει η απειλή του κλεισίματος της παιδιατρικής και συνακόλουθα της μαιευτικής για να ενεργοποιηθούν και πάλι τα αντανακλαστικά των κινητοποιήσεων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα διοίκησης (ΔΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας)  είναι μεγάλες για την ολιγωρία της στην αντιμετώπιση της έλλειψης παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Σάμου. Οχυρώνονται στο ότι, προκηρύσσουν θέσεις και δεν υπάρχει προσφορά παιδιάτρων να καταλάβουν τη θέση.

Το Υπουργείο Υγείας έχει τη δυνατότητα, αν υπάρξει η πολιτική βούληση της κυβέρνησης,  να επιλύσει αυτό το ζωτικό πρόβλημα που μας αφορά όλους μας.

1. Άμεσα να μετακινήσει από κεντρικά δημόσια  νοσοκομεία  παιδιάτρους, έστω και με μηνιαίες διαθέσεις, που θα έρθουν στο Νοσοκομείο Σάμου να παρέχουν τις υπηρεσίες υγείας στην παιδιατρική, ώστε οι γονείς να νοιώσουν και πάλι το αίσθημα δημόσιας εξασφάλισης υγείας για τα  παιδιά τους.
    
2. Η καταπόνηση του Νοσοκομείου Σάμου και  όλων των κατηγοριών του προσωπικού του (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κλπ) και λόγω της υποστήριξης επί μακρόν του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών είναι δεδομένη. Πρέπει η κυβέρνηση να βρει τους οικονομικούς πόρους και να δώσει ένα πρόσθετο οικονομικό επίδομα, ως κάλυψη των υπεράνθρωπων προσπαθειών τους να κρατήσουν ζωντανό το δημόσιο σύστημα υγείας στη Σάμο και ως κίνητρο προσέλκυσης γιατρών στο νησί.
    
3. Να καλύψει με άμεση προκήρυξη όλες τις κενές θέσεις και ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου Σάμου".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video