ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μέτρα προστασίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Λήμνου ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Μέτρα προστασίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Λήμνου ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Ενόψει της αναμενόμενης για τις επόμενες ημέρες επιδείνωσης του καιρού, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λήμνου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Λήμνου για τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου αλλά και των ίδιων συστήνοντας τα ακόλουθα:

 

1. Ενσταβλισμός των ζώων κατά τη διάρκεια των θεομηνιών και ιδιαίτερα των ψυχρών ημερών, σε σταβλικές εγκαταστάσεις ή υπόστεγα μακριά από ποταμούς και ρυάκια και φυσικά με δρόμο προσπέλασης στις εγκαταστάσεις.

2. Να υπάρχουν αποθέματα ζωοτροφών και νερού τουλάχιστον για δέκα ημέρες, λαμβάνοντας πρόνοια για μεν τις τροφές να είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και βιταμίνες, για δε το νερό, την αποφυγή παγώματος των υδροσωλήνων.

3. Εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας άχυρου για στρωμνή η οποία πρέπει να διατηρείται καθαρή και στεγνή.

4. Αποφυγή έκθεσης των ζώων σε ψυχρά ρεύματα αέρα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και να μην οδηγούνται τα ζώα νωρίς το πρωί για βοσκή, αλλά μετά την εξαφάνιση της πρωινής πάχνης.

5. Εξασφάλιση φαρμακευτικού υλικού όπως ορροί, αντιβιοτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κ.λ.π. για την αντιμετώπιση στοιχειωδών αναγκών.

6. Μέτρα υγιεινής και σχολαστική καθαριότητα με χρήση απολυμαντικών ουσιών στις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Ακόμη μέτρα προστασίας πρέπει να λάβουν και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι για τον εαυτό τους και σαν τέτοια είναι:

1. Ο εφοδιασμός με επαρκή ποσότητα τροφής και νερού (τυποποιημένες τροφές, κονσέρβες, σταφίδες, κονιάκ, πόσιμο νερό).

2. Να έχουν στη διάθεσή τους φορητό ραδιόφωνο για ενημέρωσή τους για τις καιρικές συνθήκες, κινητό τηλέφωνο, φανούς θυέλλης, φακούς, σφυρίχτρα και ακόμη, αν είναι δυνατό, φωτοβολίδες σαν μέσο επικοινωνίας.

3. Να είναι εφοδιασμένοι με χοντρά, αδιάβροχα ρούχα και μπότες.
Με τα παραπάνω προληπτικά μέτρα που προτείνουμε για τους κτηνοτρόφους και τα ζώα τους, πιστεύουμε ότι και στην περίπτωση που θα ενσκήψει και πάλι θεομηνία, οι ζημιές θα είναι περιορισμένες στο ελάχιστο.

Εάν, παρ' όλα τα προτεινόμενα μέτρα, συμβεί κτηνοτρόφος να υποστεί ζημιές, οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί είναι οι παρακάτω:

1. Να απευθυνθεί αμέσως στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου του και στο Αγροτικό Κτηνιατρείο της περιοχής του, απ' όπου και θα πάρει τις σχετικές οδηγίες για τα περαιτέρω.

2. Να φροντίσει με κάθε τρόπο να υπάρχει δυνατότητα ο αρμόδιος υπάλληλος να μπορεί να τα καταμετρήσει τα θανόντα ζώα και να διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου.

3. Ενέργειες όπως κάψιμο των πτωμάτων, ενταφιασμός ή πέταγμα σε απομακρυσμένους χώρους, πρέπει να αποφεύγονται με κάθε τρόπο, διότι σε αντίθετη περίπτωση ο παθών δεν είναι δυνατό να απαιτήσει την προβλεπόμενη αποζημίωση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video