ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξεκινά η διαπραγμάτευση για τις δύο άγονες αεροπορικές γραμμές της Σάμου


Σε εξπρές διαπραγμάτευση για την κάλυψη του μεταφορικού έργου 26 άγονων αεροπορικών γραμμών, μεταξύ αυτών και δύο της Σάμου, για τη χρονική περίοδο από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2016, προχωρά το υπουργείο Υποδομών. Με απόφαση του υπουργού Χρ. Σπίρτζη, προσκαλούνται για σήμερα 3 Μαρτίου οι τέσσερις αεροπορικές εταιρείες που ήδη εκμεταλλεύονται τις γραμμές αυτές να συμμετάσχουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Πρόκειται για την AEGEAN AIRLINES, την ASTRA AIRLINES, την ΟLYMPIC AIR (έχει εξαγοραστεί από την ΑEGEAN) και τη SKY EXPRESS.

Κριτήριο επιλογής μεταξύ των αερομεταφορέων θα είναι το χαμηλότερο οικονομικό τίμημα. Ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012 με τις τέσσερις αεροπορικές εταιρείες να μοιράζονται το συνολικό ποσό των 157,4 εκατ. ευρώ.

Αναμένεται η προκήρυξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας τους επόμενους μήνες, καθώς η παρούσα καλύπτει τις επιτακτικές ανάγκες της επικείμενης θερινής περιόδου, αφού οι τρέχουσες συμβάσεις εκπνέουν στα τέλη Μαρτίου και ο χρόνος που απομένει για να μη διαταραχθεί το πτητικό έργο είναι ελάχιστος. Ωστόσο, το μέλλον των άγονων έχει προεξοφλήσει ο υπουργός Υποδομών, ο οποίος έχει ζητήσει τον επανέλεγχο των επιδοτήσεων, καταγγέλλοντας στρεβλώσεις που επιβαρύνουν τα κρατικά ταμεία με 45 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στη Διαύγεια, η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τις άγονες θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτόν από τον διοικητή της Υ.Π.Α.

Οι εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση χωρίς προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση συνολικά 26 τακτικών αεροπορικών γραμμών. Μεταξύ αυτών είναι και οι γραμμές Θεσσαλονίκη-Σάμος και Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα


Την Τετάρτη, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών, ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης ρωτούσε τον Χρήστο Σπίρτζη:

"1) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο, ώστε να μην προκύψει η αυτόματη αναστολή των άγονων δρομολογίων από 1/4/2016;

2) Ποιος είναι ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός από πλευράς υπουργείου, ώστε να υπάρχει κάλυψη των δρομολογίων με ταυτόχρονη προσφορά χαμηλού ναύλου;

3) Υπάρχει μελέτη  και πρόθεση, ώστε να ενισχυθεί το δίκτυο των άγονων αεροπορικών γραμμών των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου α) με τη μεταξύ τους διασύνδεση, β) με μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας και γ) συνδυαστικά με προορισμούς στο εξωτερικό, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα όλο το έτος, ευνοώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που τα νησιά αυτά προσφέρουν και μειώνοντας συγχρόνως την απομόνωση που βιώνουν οι κάτοικοί τους;".



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video