ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιχορήγηση του Δήμου Σάμου από την Κ.Ε.Δ.Ε για το προσφυγικό


Με το ποσό των 25.000 ευρώ επιχορήγησε η Κ.Ε.Δ.Ε τον Δήμο Σάμου, μετά από αίτημα του Δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, για την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετήσουν και θα διευκολύνουν την παραμονή των μεταναστών στο νησί.

Από το συγκεκριμένο ποσό που διαθέτει η Κ.Ε.Δ.Ε για τη Σάμο τα 10.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν για την κάλυψη του 1ου πράσινου σημείου και τα υπόλοιπα σε άμεσες ανάγκες υποδομών και παρεμβάσεων.

Την Τετάρτη συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος εξέθεσε εκεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, περιέγραψε το δίκτυο υποστήριξης των προσφύγων/μεταναστών που λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο και εν συνεχεία έθεσε τα εξής ερωτήματα:

•    Ποιός έχει την ευθύνη της σίτισης των προσφύγων; Είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ή ακολουθούνται σε κάποιες περιπτώσεις λύσεις εκ των ενόντων ή a la cart;

•    Τι εγγυήσεις δίνονται με βάση τον εθνικό σχεδιασμό, που εξελίσσεται ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων;

•    Τι συνέργειες θα αναπτύξει το ΥΠΕΣ με το Υπουργείο Τουρισμού για την προστασία και υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος στη Σάμο και τα νησιά του Β. Αιγαίου;

•    Τι ενέργειες έχουν γίνει για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια τόσο των προσφύγων όσο και των κατοίκων;




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video