ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο hotspot το Κ.Κ.Ε Σάμου


Το κέντρο πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο επισκέφθηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία της τοπικής Τομεακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. Μοίρασε ανακοίνωση στα αραβικά και αγγλικά και συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και με τους εργαζόμενους εκεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά, η ελλιπέστατη κρατική υποδομή για την υποδοχή και την προσωρινή διαμονή των προσφύγων και μεταναστών, παρά τις υποκριτικές κορώνες της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ για αλληλεγγύη.

Υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κράτους παρέχονται από Μ.Κ.Ο: σίτιση, ρουχισμός, είδη πρώτης ανάγκης κ.ά.

Οι Μ.Κ.Ο έχουν αποκτήσει θεσμικό ρόλο υποκατάστασης των κρατικών δομών και επιχορηγούνται πλουσιοπάροχα από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και της Ε.Ε, αλλά και από μονοπωλιακούς ομίλους.

Στην ευθύνη Μ.Κ.Ο είναι μέχρι και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, με όποιους κινδύνους για την τύχη τους μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Οι μετανάστες φτάνουν στο νησί και, πέρα από την καταγραφή και ό,τι μπορεί να τους παρασχεθεί από τη δομή αυτή, ουσιαστικά πρέπει να έχουν χρήματα για εισιτήρια πλοίου, ανάγκες σε τροφή κλπ, αφού έστω και για λίγες μέρες πρέπει να μένουν στο νησί.

Επιβεβαιώνεται ότι η αντιμετώπιση του οξυμένου αυτού προβλήματος δεν μπορεί να γίνει όσο η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ τηρεί πιστά τις συνθήκες της Ε.Ε (Σένγκεν, Δουβλίνο), όσο δεν απαιτεί την άμεση  καταγραφή και μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους με ευθύνη Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε, όσο δεν υπάρχουν αποκλειστικά κρατικές δομές που να μπορούν  να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή προσωρινή διαμονή.

Εξάλλου, οι εξελίξεις με την κάθοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για έλεγχο της ροής των προσφύγων μόνο ανησυχία πρέπει να μας προκαλούν για τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας".

"Ο λαός χρειάζεται να εντείνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες παράλληλα με την ένταση του αγώνα για τερματισμό του πολέμου και των επεμβάσεων ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου"
αναφέρει το Κ.Κ.Ε Σάμου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video