ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δεν εκδικάστηκε η έφεση των Λημνιών που κατηγορούνται για «υποκίνηση στάσης»

Δεν εκδικάστηκε η έφεση των Λημνιών που κατηγορούνται για «υποκίνηση στάσης»

Η εκδίκαση της έφεσης των Λημνιών που καταδικάστηκαν για «υποκίνηση στάσης», για τις κινητοποιήσεις του Ιουνίου 2009, όταν διώχθηκε από το νησί κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που είχε έρθει για διενέργεια ελέγχων, ήταν προγραμματισμένη για εχθές Τετάρτη στη Μυτιλήνη.

Όπως πληροφορηθήκαμε όμως, η απεργία των δικηγόρων δεν επέτρεψαν την εκδίκαση της έφεσης και ορίστηκε νέα ημερομηνία στις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζουμε το άρθρο μας στις 14 Νοεμβρίου 2014, όταν το Τριμελές Πλημμελλειοδικείο Μυτιλήνης εκδίκασε την υπόθεση.

«Πέντε χρόνια μετά τα επεισόδια τον Ιούνιο του 2009 στη Λήμνο όταν εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού έδιωξαν το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πήγε για έλεγχο στο νησί, χθες μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Πλημμελλειοδικείο Μυτιλήνης αναγνωρίζοντας το «αγνό των προθέσεων» των 9 κατηγορούμενων για τα επεισόδια, τους έριξε στα «μαλακά» καταδικάζοντάς τους για ένα, από τα εννέα σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνταν και επιβάλλοντάς τους ως ανώτερη ποινή τους 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Κατηγορούμενοι ήταν οι : Παναγώτης Τσανταρλιώτης (τότε Αντιδήμαρχος Λήμνου), Φωτεινή Στεφανιδάκη(Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου) Ηλίας Κώτσαλης (δημοσιογράφος) και οι επαγγελματίες : Στρογγυλός Αντώνης, Ασβεστάς Σταύρος, Μαυρακης Μανώλης, Βαλδεράνος Διονύσιος, Χρυσάφης Αντώνης και Ελευθεράκης Βασίλης.

Το δικαστήριο χθες με απόφασή του που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα καταδίκασε τους Παναγιώτη Τσανταρλιώτη και Φωτεινή Στεφανιδάκη καθώς και τους εμπόρους για το αδίκημα της «υποκίνηση στάσης». Τους απάλλαξε για μια σειρά άλλα σοβαρά αδικήματα όπως της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών , της εξύβρισης, του προπηλακισμού, διατάραξη ειρήνης, κα.

Οι δυο πρώτοι από τους κατηγορούμενους, (Τσανταρλιώτης, Στεφανιδάκη) καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή και οι υπόλοιποι σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και κρίθηκε αθώος ο δημοσιογράφος Ηλίας Κότσαλης αφού κρίθηκε ότι βρισκόταν στο σημείο των επεισοδίων κάνοντας τη δουλειά του ως δημοσιογράφος και όχι ως υποκινητής.

Δικηγόρος υπεράσπισης των Λημνιών ήταν ο κ. Νίκος Βλουτέλλης, ενώ δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής ο Βαγγέλης Γκιγκιλίνης. Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οι Γιάννης Ζερδελής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αδαμίδης η δημοσιογράφος Αναστασία Σπυριδάκη και ο έμπορος Λήμνου Ιάκωβος Παπαδόπουλος».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video