ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Σάμο

Φωτογραφία: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Σε Βαθύ και Άμπελο περιηγήθηκε το πρωί της  Παρασκευής  ο επικεφαλής  του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο  πλαίσιο της  επίσκεψής του στη  Σάμο, με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ. 

Αρχικά ο κ. Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να συναντήσει στους δρόμους της  πόλης  της  Σάμου πολίτες και εμπόρους και να συνομιλήσει μαζί τους.








 Στη συνέχεια μετέβη στο χωριό  Άμπελος, όπου συνομίλησε και συνέφαγε με αμπελουργούς.




Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

* Την ανάγκη να στηρίξουμε τα ελληνικά νησιά που τόσο έχουν συμβάλλει στη διαχείριση του προσφυγικού τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Σάμος FM και στον Μιχάλη Σβαρνιά. «Οι τοπικές κοινωνίες έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να περιθάλψουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουν. Αυτό ήταν το ανθρωπιστικό χρέος των Ελλήνων, το οποίο έχει εκπληρωθεί στο ακέραιο» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορεί οι τοπικές κοινωνίες να σηκώνουν μόνες τους τα βάρη χωρίς να έχουν κανένα όφελος από τις κεντρικές αποφάσεις. Προτείναμε στην κυβέρνηση να κάνουμε μια διαφημιστική καμπάνια για τα νησιά μας. Έπρεπε να το είχαν κάνει και δεν το έκαναν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος από την Πέμπτη βρίσκεται σε περιοδεία στη Σάμο, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία του νησιού, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής του: «Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε τους όρους ώστε η Σάμος να παραμείνει όμορφη και ενεργή, να παραμείνουν οι πολίτες ζωντανοί, δημιουργικοί, να μη φύγουν τα παιδιά - αυτά μου λένε εδώ στα χωριά. Έκανα πριν μια μεγάλη βόλτα στο Βαθύ, πήγα στην αγορά, η οποία σιγά σιγά διαλύεται. Και τώρα βρίσκομαι στην Άμπελο και συνομιλώ με τους αμπελουργούς, οι οποίοι βρίσκονται στο παρά πέντε των μεγάλων αποφάσεων: αν θα συνεχίσουν να παράγουν ή αν θα σηκωθούν να φύγουν».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη διασπορά των μεταναστών και των προσφύγων σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της όπως και οι κυβερνώντες. Και θα πρέπει όλη η Ελλάδα να αναλάβει αναλογικά τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να υπάρχουν περιοχές που αναλαμβάνουν τεράστιο βάρος και περιοχές που δεν έχουν καμία συμμετοχή στην ευθύνη»

«Έπρεπε να είχαμε βγει στις ευρωπαϊκές αγορές και να είχαμε μιλήσει για τις ομορφιές των νησιών μας, για να μη μένει η συζήτηση στο γεγονός ότι απλώς έχουμε κάποια νησιά που περιθάλπτουν πρόσφυγες. Δεν έκαναν τίποτα. Να κάτι που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση αν ήθελε να ανταμείψει τους πολίτες εδώ στα νησιά για όλα αυτά που προσφέρουν στην πατρίδα».

«Σημασία οι κυβερνώντες να θέλουν να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Εμείς από την προηγούμενη χρονιά είχαμε θέσει μία σειρά από προτάσεις στην κυβέρνηση. Πήγαμε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά τίποτα από όλα αυτά όμως που έχουμε προτείνει σαν εθνική πολιτική δεν έχουν γίνει αποδεκτά».

«Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Δεν πρέπει να τα παρατήσετε ούτε εσείς, ούτε εμείς. Υπάρχουν περιθώρια. Απλώς πρέπει να πιέσουμε αυτούς που είναι στα πράγματα για κάποιες πιο συγκεκριμένες και καλύτερες λύσεις».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video