ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

E-learning Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

E-learning Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρουν ένα ακόμα καινοτόμο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Διατροφής.

Ακολούθως, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος, κος Κωνσταντίνος Γιαγκίνης*, για το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο και για τους λόγους που ένας επαγγελματίας θα επωφεληθεί από τη συμμετοχή του στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή-Διαιτολογία: Σύγχρονες Διατροφικές Παρεμβάσεις σε Παθολογικές Καταστάσεις».

Κατ’ αρχάς να συγχαρούμε εσάς και τις φοιτήτριες του Τμήματός σας για την πρόσφατη διάκρισή σας στο 11ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας. Ενθαρρύνετε τους φοιτητές σας και εσείς ως Καθηγητής, αλλά και το Τμήμα συνολικά, να προβάλλουν τα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής δουλειάς που γίνεται στη Λήμνο;

Η συγκεκριμένη ερευνητική επιδημιολογική μελέτη που παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε στο 11ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας ήταν αποτέλεσμα 2 προπτυχιακών μελετών που ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν με απόλυτη επιτυχία 3 φοιτήτριες του Τμήματός μου, υπό την επίβλεψή μου, στην Λήμνο. Η επιτυχία της συγκεκριμένης μελέτης οφείλεται στην καινοτομία του πρωτότυπου ερευνητικού ερωτήματος που κλήθηκε η συγκεκριμένη μελέτη να απαντήσει, δεδομένου ότι είναι η πρώτη επιδημιολογική μελέτη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αλλά και μια από τις ελάχιστες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα παγκοσμίως όσον αφορά την επίδραση της Μεσογειακής Διατροφής στον κίνδυνο εμφάνισης απόκλισης από την συνιστώμενη αύξηση βάρους κατά την κύηση.

Υπάρχουν νεότερες εξελίξεις στην Κλινική Διατροφή και Διαιτολογία; Πώς μπορεί να ενημερωθεί κάποιος/-α για τις εξελίξεις αυτές μέσα από το εξ αποστάσεως Πρόγραμμα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου;

Η ανάγκη για παροχή συμβουλών διατροφής σε άτομα που πάσχουν από κάποια ασθένεια, αλλά και ο κρίσιμος ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση, τη διαχείριση και τη θεραπεία των χρόνιων νοσημάτων που πλήττουν τον σύγχρονο άνθρωπο αποτελούν πολύ σημαντικά πεδία στην σύγχρονη έρευνα και την ιατρική επιστήμη. Τα προηγούμενα χρόνια, η διατροφή των ατόμων που έπασχαν από κάποια ασθένεια αποτελούσε δευτερεύον, αν όχι τριτεύον, ζήτημα-πρόβλημα για τον θεράποντα ιατρό. Με βάση, ωστόσο, πρόσφατες και μεγάλου βεληνεκούς επιστημονικές μελέτες η διατροφική συμπεριφορά και η διατροφική παρέμβαση στον ασθενή αποτελεί τον πλέον καθοριστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση, τη διαχείριση και τη θεραπεία των χρόνιων νοσημάτων. Στα πλαίσια αυτά, το νέο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα, που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπάρχει, παρέχοντας σε επιστήμονες με συναφές αντικείμενο με την υγεία του ανθρώπου, όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να κατευθύνουν και να διαχειριστούν ως προς την διατροφή τους όλα εκείνα τα άτομα που πάσχουν από κάποια χρόνια ή οξεία ασθένεια.

Σε ποιους/-ες απευθύνεται το Πρόγραμμα αυτό;

Το νέο εξ αποστάσεως πρόγραμμα απευθύνεται σε επιστήμονες που έχουν κάποιες απαραίτητες γνώσεις για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και την επίδραση των τροφίμων σε αυτόν, όπως επιστήμονες τροφίμων, διατροφολόγους ή διαιτολόγους, γεωπόνους, νοσηλευτές, χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων, βοηθούς υγείας, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, επιστήμονες φυσικής αγωγής, κ.λπ.

Ο συμμετέχων ή η συμμετέχουσα στο συγκεκριμένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα θα αποκτήσει όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες γνώσεις προκειμένου να μπορεί να καθοδηγήσει παρέχοντας τις απαραίτητες και πλέον σύγχρονες συμβουλές όσον αφορά την διατροφή, άτομα που πάσχουν από κάποια ασθένεια για το πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους μέσω της διατροφής και γιατί όχι να θεραπευτούν από αυτήν.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος αποδίδεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Συμπλήρωμα αυτού με 96 Ώρες Επιμόρφωσης και 4,80 Πιστωτικές Μονάδες (ECVET).

 

*Ο κ. Γιαγκίνης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα πλαίσια των διδακτικών του καθηκόντων διδάσκει αυτοδύναμα από το 2010 έως σήμερα τα μαθήματα Φυσιολογία του Ανθρώπου, Παθοφυσιολογία, Βιοχημεία και Τοξικολογία Τροφίμων

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα θα βρείτε εδώ

Έναρξη Προγράμματος: 04/07/2016.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Για Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα:

Γιαγκίνης Κωνσταντίνος, cgiaginis@aegean.gr

Για Πληροφορίες Εγγραφών:          

Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης

22410 99424 - 6 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00)

M.: e-epimorfosi@aegean.gr

URL: http://ift.tt/VhbCAF

 

kliniki-diatrofi-diaitologia-paneistimio-aigaiou

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video