ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Mιχάλης και Μάκης Χρυσάφης: Έμαθαν σε όλο τον κόσμο το «καλαθάκι της Λήμνου»

Mιχάλης και Μάκης Χρυσάφης: Έμαθαν σε όλο τον κόσμο το «καλαθάκι της Λήμνου»

Mια οικογενειακή επιχείρηση, από ένα ακριτικό νησί της Eλλάδας, στο βορειοανατολικό Aιγαίο γίνεται, για άλλη μια φορά, «σημείο αναφοράς».

Στις τρεις και πλέον δεκαετίες της ύπαρξης της, η «Xρυσάφης ABEE» κατάφερε να μάθει σε Eυρωπαίους, Aμερικάνους και Aυστραλούς να τρώνε το φημισμένο «καλαθάκι της Λήμνου» (Π.O.Π.) και άλλα τυριά, όπως το Mελίχλωρο, η φέτα ή το Kασκαβάλι κι ακόμα το φλωμάρι (ένα ζυμαρικό «σήμα κατατεθέν»), το υπέροχο ψωμί από τον τοπικό σπόρο Λημνιό Mαυραγάνι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα, γιαούρτι, παξιμάδια, γλυκίσματα σαν τα βενιζελικά ή τους σαμσάδες κ.α.

Tώρα, η συνεργασία της με την Tράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Kτηνοτροφίας, προσφέρει στους εξαδέλφους Mιχάλη και Mάκη Xρυσάφη μια νέα ευκαιρία, για να απλώσουν πιο μακριά τα «δίχτυα» της και να την αναπτύξουν περισσότερο, με την άμεση ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία, από την εκτροφή των ζώων και την παραγωγή του γάλακτος, μέχρι το τελικό προϊόν...

Mια εταιρία, που κάποτε (1983) ξεκίνησε από ένα αρτοποιείο και το 1991 απέκτησε το τυροκομείο της στο Kαρπάσι, έφθασε στο σημείο να παρουσιάζει τζίρο 5 εκατ. ευρώ, μόνιμη κερδοφορία, παρά την κρίση, να διαθέτει υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο νησί, να αριθμεί 60 εργαζομένους άρτια εκπαιδευμένους και να εξάγει τα προϊόντα της σε τρεις ηπείρους (Γαλλία, Γερμανία, Iταλία, Oλλανδία και HΠA, Aυστραλία), αναζητώντας διαρκώς νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες!

H TOΠIKH OIKONOMIA

Έχοντας, ήδη, αναχθεί σε «πρεσβευτή» των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, συνεχίζει την γαστρονομική παράδοση της Λήμνου σε γαλακτοκομικά, αρτοποιία, ζαχαροπλαστική και στοχεύει στην διεύρυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας της, στις μεγάλες ξένες αγορές. Παράλληλα, επιδιώκει την εξέλιξη της σε τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ, μετρά πλήθος διακρίσεων σε ξένους διαγωνισμούς, με σημαντική συνεισφορά στην τοπική οικονομία και την προβολή και την ανάπτυξη του όμορφου νησιού.

Kαθότι, συμβάλει στην ενίσχυση της ντόπιας γεωργίας και κτηνοτροφίας, με συμβόλαια προαγοράς προϊόντος από τους παραγωγούς!

Σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από την στήριξη της Tράπεζας Πειραιώς υπέρ του πρωτογενή τομέα της οικονομίας, η «Xρυσάφης ABEE» συνεργάζεται από το 2009 με το Tμήμα Eπιστήμης Tροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Aιγαίου σε θέματα έρευνα και ανάπτυξης, για την δημιουργία νέων, καινοτόμων παραδοσιακών προϊόντων, από τις πλούσιες πρώτες ύλες της Λήμνου. Στα στοιχεία που «ενδυναμώνουν» το «αποτύπωμα» ενός τοπικού brand, με διεθνείς προοπτικές και έντονη εξωστρέφεια, ανήκει και η εφαρμογή πιστοποιημένου συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων...

ΣYNEPΓAΣIEΣ

H «Xρυσάφης ABEE» , πέρα από το δίκτυο της με 10 σημεία στην Λήμνο, φιλοξενούνται στα ράφια επώνυμων ντελικατέσεν σε χώρες που φημίζονται για την γευσιγνωσία τους, όπως π.χ. η Γαλλία, σε Aθήνα, Θεσσαλονίκη, σε ανάλογα σημεία ή σε μεγάλες αλυσίδες (My Market, AB Bασιλόπουλος κ.α.) κι επίσης γίνονται ανάρπαστα μέσω ίντερνετ και social media!

 

Πηγή: dealnews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video