ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επανεκκινείται το project «Αη Στράτης, Πράσινο Νησί»

ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ

ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ

του Νίκου Αβουκάτου

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις ανάμεσα στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος με το ΚΑΠΕ για το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα «Αη Στράτης Πράσινο Νησί», ένα πιλοτικό ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο αποσκοπεί στην ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του Αγίου Ευστρατίου από ΑΠΕ γύρω στο 85%. Μάλιστα έχει εξασφαλίσθει η ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ.

Πληροφορίες της Greenagenda.gr αναφέρουν ότι οι επαφές των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου.

«Έχουν γίνει οι προεργασίες, η ιδέα είναι ώριμη και βασίζεται σε τεχνολογίες δοκιμασμένες, το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει βούληση», τόνισε ο μηχανολόγος-μηχανικός του ΚΑΠΕ και υπεύθυνος  του έργου, Παναγιώτης Ζορλός.

«Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τόπο μας και βέβαια για τη χώρα, καθώς το νησί μας θα βρεθεί  στο κέντρο επιστημονικών ερευνών και μελετών. Ακόμη, θα βελτιώθει το μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο των κατοίκων γιατί θα συναναστρέφονται με ανθρώπους των επιστημών και των γραμμάτων και, τέλος, θα έχει οικονομικό όφελος για τον Δήμο αρχικά και μετά για τους δημότες, αφού με τη χρήση ΑΠΕ θα έχουν μειωμένο κόστος ενέργειας», επισήμανε η δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει συχνή συνεργασία του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του ΚΑΠΕ.

Το αρχικό σχέδιο είναι να αυτονομηθούν ενεργειακά, αρχικά, το Δημαρχείο και τα γραφεία του, το ψυγείο του αλιευτικού συνεταιρισμού, το σχολείο και η Μαράσλειος Σχολή.

Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Ευστρατίου πήρε εκ νέου απόφαση πως ενδιαφέρεται για τη συνέχιση και υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

«Ειδικοί από το ΚΑΠΕ αναμένεται να επισκεφθούν το νησί μας και να ενημερώσουν τους κατοίκους, η πλειονότητα των οποίων δεν γνωρίζει ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί με την υλοποίησή του και ποιες οι αλλαγές που θα προκύψουν στη ζωή τους», ανέφερε η κα. Κακαλή.

Το εγχείρημα δεν προχώρησε πριν από επτά χρόνια. Προέκυψαν προβλήματα στην χρηματοδότησή του, καθώς δεν θα προλάβαινε να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

 

http://greenagenda.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video