Το Τμήμα της Λήμνου «Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής» του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2016 με 3 νέα προϊόντα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με 3 ελληνικές εταιρείες τροφίμων, και έμφαση στις τοπικές πρώτες ύλες του Αιγαίου .
Από τα προϊόντα αυτά το AEGEAN PUFFS, με επιβλέποντα καθηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος κο Χαράλαμπο Καραντώνη σε συνεργασία με την Ελληνική - Πολυεθνική εταιρεία Chipita, βραβεύθηκε στον διαγωνισμό με το βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΛΑΝΟΥ MARKETING ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ (βραβείο που αποδεικνύει την εξαιρετική στόχευση στην αγορά και τον καταναλωτή των παραγόμενων προϊόντων από το ΤΕΤΔ).
Τα προϊόντα του Τ.Ε.Τ.Δ. ήταν τα ακόλουθα:
BLACK WAVES (καινοτόμο snack της Λήμνου! ).
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό, καινοτόμο, οικολογικό snack έτοιμο προς κατανάλωση με χρήση Λημνιακών κυρίως πρώτων υλών. Τα κύρια συστατικά του είναι αλεύρι Μαυραγάνι Λήμνου, τυρί καλαθάκι Λήμνου, λιναρόσπορο, ελιές από Μυτιλήνη, και βιολογικά εκχυλίσματα βοτάνων Οι Λιόλιου Αντωνία, Μαυροπούλου Ραφαέλα, Ντρίγιος Ιωάννης, Ντρίγιου Βάια με τη βοήθεια του Καθ. Κουτελιδάκη Αντώνη και την υποστήριξη της Λημνιακής εταιρείας παραδοσιακών προϊόντων ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α.Ε. δημιούργησαν το εν λόγω νόστιμο υγιεινό, διατροφικό σνακ.
Η ομάδα του προϊόντος Black waves με τον επιβλέποντα Καθηγητή και τον εκπρόσωπο της συνεργαζόμενης εταιρείας κ. Παναγιώτη Χρυσάφη
AEGEAN PUFFS (καινοτόμο γαριδάκι):
Πρόκειται για ένα καινοτόμο snack (γαριδάκι) φτιαγμένο 100% από πρώτες ύλες από τα νησιά του Αιγαίου. Με αλεύρι ολικής άλεσης από την Λήμνο, βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Μυτιλήνη, τυρί μελίχλωρο από την Λήμνο και νιώτικο σκοτύρι από την Ίο. Οι Καραμανάβη Δάφνη, Ντζάθα Χριστίνα, Παράκατη Μαρία, Στέφου Ιφιγένεια με την βοήθεια του Καθ. Καραντώνη Χαράλαμπου και την υποστήριξη της CHIPITA S.A. δημιούργησαν ένα αρκετά ανταγωνιστικό προϊόν.
Η ομάδα του προϊόντος Aegean Puffs με τον επιβλέποντα Καθηγητή και τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Σπύρο Συρόπουλο
SIX STICKS (μπάρα δημητριακών):
Πρόκειται για ένα προϊόν με πρώτες ύλες κυρίως από το νησί της Χίου. Είναι ένα έτοιμο προς κατανάλωση επιδόρπιο με μανταρίνι και μαστιχόνερο, αλεύρι ρεβιθιού, νιφάδες κεχριού, σπόρους Chia, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λιαστή ντομάτα και βασιλικό. Το προϊόν δημιουργήθηκε από τους φοιτητές Δεδούση Μαρία, Κωστάκης Αριστείδης, μαμουδάκη Πινελόπη με τη βοήθεια της Καθ. Νασοπούλου Κων/νας και την υποστήριξη της εταιρείας MEDEERRA S.A.
Το θέμα φιλοξενήθηκε σήμερα και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έθνος»
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου