ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ταινία «Suntan» και η Λημνιά Χαρά Κότσαλη, συνεχίζει το ταξίδι της με μια τεράστια διάκριση!!!

suntan

suntan

Η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, έχοντας ήδη εξασφαλίσει κινηματογραφική διανομή σε χώρες του εξωτερικού και αφού κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ, συνεχίζει το ταξίδι της με μια τεράστια διάκριση.

Το «Suntan» είναι μια από τις δέκα ταινίες που διεκδικούν το βραβείο Lux για το 2016, το επίσημο βραβείο στήριξης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το αναγνωρισμένο βραβείο που καθιερώθηκε το 2007 ως δείγμα δέσμευσης του ευρωπαϊκού θεσμού προς την κινηματογραφική βιομηχανία και τα δημιουργικά επιτεύγματά της, έχει απονεμηθεί στο παρελθόν σε κάποια από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως η «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι, η «Mustang» της Ντενίζ Γκάμζε Εργκίβεν, «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέρ Γκετιγκιάν, «Η Σιωπή της Ντόρνα» των αδερφών Νταρντέν, κ.ά.   

Στην ταινιά όπως έχουμε ξανά αναφερθεί,  συμμετέχει και η δικιά μας Χαρά Κότσαλη σε έναν ρόλο έκπληξη, μιας και την έχουμε γνωρίζει μέσα  από χορευτικές παραστάσεις και από διακρίσεις της εντός και εκτός Ελλάδος!

Για άλλη μια φορά,  η Λήμνος καμαρώνει για διεθνή διάκριση ενός κοριτσιού της, που στις  φλέβες του, ρέει Λημνιό αίμα !!!

κοτσαλη

Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Bank Bang» και το «Wasted Youth», ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος σκηνοθετεί τον Μάκη Παπαδημητρίου σε μια αισθηματική κομεντί, με τους Έλλη Τρίγκου, Μιλού Φαν Χρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Χαρά Κότσαλη και Μάρκους Κόλεν.

Στην υπόθεση της ταινίας, ο Κωστής είναι ένας 40χρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί. Το καλοκαίρι, όμως, όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών εισβάλλει απροσδόκητα στη βαρετή καθημερινότητά του.

Ανάμεσά τους, ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα. Όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι που κρύβει σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

Οι υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Lux 2016

«À Peine J’ouvre les Yeux» (As I Open My Eyes) της Λειλά Μπουζίντ
(Γαλλία, Τυνησία, Βέλγιο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

«A Syrian Love Story» του Σιν ΜακΆλιστερ
(Βρετανία)

«Cartas da Guerra» (Letters From War) του Ίβο Φερέιρα
(Πορτογαλία)

«Krigen» (A War) του Τομπίας Λίντχολμ
(Δανία)

 

«L’ avenir» της Μία Χάνσεν-Λοβ
(Γαλλία, Γερμανία)

«La Pazza Gioia» (Like Crazy) του Πάολο Βίρτζι
(Ιταλία, Γαλλία)

«Ma Vie de Courgette» (My Life as a Courgette) του Κλοντ Μπαράς
(Ελβετία, Γαλλία)

«Sieranevada» του Κρίστι Πούιου
(Ρουμανία, Γαλλία)

«Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου
(Ελλάδα, Γερμανία)

«Toni Erdmann» της Μάρεν Άντε
(Γερμανία, Ρουμανία, Αυστρία).

 

Στο παρελθόν, από τις υποψηφιότητες των βραβείων Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν περάσει οι ταινίες «Xenia» του Πάνου Κούτρα,  «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου και «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.

 

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: LimnosReport


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video