ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Νοσοκομείο Λήμνου για τα δικαιώματα των ασθενών | Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία «Φακελάκι ΟΧΙ»

Το Νοσοκομείο Λήμνου για τα δικαιώματα των ασθενών | Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία «Φακελάκι ΟΧΙ»

Το Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των νοσοκομειακών ασθενών, με την θεσμοθέτηση και εφαρμογή οργάνων και διαδικασιών μέσα στο νοσοκομείο, οι οποίες και αποτελούν τομές σε σχέση με την έως τώρα λειτουργία του.

1.Λίστα Χειρουργείου: Ήδη από τον Απρίλιο έχει συσταθεί και λειτουργεί Επιτροπή Χειρουργείου, η αρμοδιότητα της οποίας είναι η κατάρτιση και δημοσιοποίηση Λίστας Χειρουργείου. Με τον τρόπο αυτό τα χειρουργεία πραγματοποιούνται με βασικά κριτήρια,

* Το ΕΠΕΙΓΟΝ του κάθε περιστατικού.
* Την απόλυτη τήρηση της ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, διασφαλίζοντας έτσι την διαφάνεια, την ισότητα και την μη διάκριση των ασθενών στην παροχή χειρουργικών επεμβάσεων.

2.Γραφείο Δικαιωμάτων Ληπτών/τριών Υπηρεσιών Υγείας: Συστάθηκε και λειτουργεί, με πρώτες δραστηριότητες:

2.1. Αξιολόγηση Νοσηλείας: Σε κάθε νοσηλευόμενο ασθενή ή συγγενή/συνοδό του, την ημέρα του εξιτηρίου θα παραδίδεται ειδικό έντυπο αξιολόγησης των υπηρεσιών οι οποίες του προσφέρθηκαν κατά την διάρκεια της νοσηλείας του(Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Ασθενών) το οποίο και θα συμπληρώνει ανώνυμα. Τα στοιχεία που θα συλλέγονται από τα ερωτηματολόγια θα τίθενται υπόψη των υπευθύνων των τμημάτων του νοσοκομείου σε μηνιαία βάση, με την υποχρέωση να απαντούν και να προτείνουν λύσεις που θα βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

2.2. Έντυπο Υποβολής Παραπόνων: Σε κεντρικά σημεία του νοσοκομείου κάθε ασθενής ή επισκέπτης θα μπορεί να παραλάβει και να συμπληρώσει (επώνυμα ή ανώνυμα) ειδικό Έντυπο Υποβολής Παραπόνων. Το έντυπο αυτό, αφού παραδοθεί στο Γραφείο Δικαιωμάτων Ληπτών/τριών Υπηρεσιών Υγείας θα προωθείται για απάντηση στον υπεύθυνο του αρμόδιου τμήματος του νοσοκομείου. Το Γραφείο Δικαιωμάτων έχει την υποχρέωση να απαντήσει στον ασθενή/συγγενή/συνοδό που το υπέβαλλε, εφόσον το έντυπο είναι επώνυμο και δίνεται η δυνατότητα της επικοινωνίας με τον παραπονούμενο ή καταγγέλλοντα.

2.3 Ενημερωτικό υλικό: Δικαιώματα των Ασθενών

2.4 Ενημερωτικό υλικό: Υγεία χωρίς Δωροδοκία.

3. Δημιουργία της ειδικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης (mail), fakellakioxi@gmail.com , λογαριασμός στον οποίο δυνατότητα πρόσβασης έχει μόνον ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου. Στην διεύθυνση αυτή, κάθε συμπολίτης μας που δέχθηκε εκβιασμό για χρηματισμό σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας , μπορεί να το καταγγείλει επώνυμα ή ανώνυμα. Οι καταγγελίες θα προωθούνται στην Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), ως ακολούθως:
*Επώνυμες καταγγελίες: Απευθείας.
*Ανώνυμες καταγγελίες: Όταν συγκεντρώνονται 5 για τον ίδιο εργαζόμενο σε νοσοκομείο.

Περισσότερα: limnoshospital.gr -> Για τον Ασθενή -> Δικαιώματα των Ασθενών

Θεωρούμε βέβαιο ότι οι συμπολίτες μας με την συμμετοχή τους θα συμβάλλουν στην προσπάθεια μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video