Ήλιος, θάλασσα και φυσικά φαγητό! Τρία στοιχεία που συνθέτουν την ελληνικό προϊόν, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, που σπεύδουν στη χώρα μας για να τα απολαύσουν. Στο παρόν άρθρο θα σταθούμε στο τρίτο και ίσως… απολαυστικότερο όλων, καθώς η ελληνική κουζίνα έχει κερδίσει το στοίχημα στις καρδιές και κυρίως στους ουρανίσκους των περισσότερων!
Αναμφισβήτητα, στις ασύγκριτες ελληνικές γεύσεις, εξέχουσα θέση κατέχουν και αυτές της Λήμνου. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα μεγάλα εστιατόρια, τόσο του νησιού, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, εντάσσουν στο μενού τους τα προϊόντα που η λημνία γη προσφέρει απλόχερα.
Κρασί, τυριά, ψάρια, ζυμαρικά, μέλι, σταφύλια και σύκα, όσπρια, σερβιρισμένα παραδοσιακά ή γκουρμέ, καταφέρνουν να κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.
Η λημνιακή κουζίνα ανάμεσα στις καλύτερες
Δεν είναι λίγες οι φορές που η Λήμνος έχει συμπεριληφθεί σε αφιερώματα μεγάλων ελληνικών και διεθνών μέσων, τα οποία την έχουν χαρακτηρίσει ως γαστρονομικό παράδεισο.
Πρόσφατο παράδειγμα, το δημοσίευμα της διεθνούς ιστοσελίδας greekcitytimes.com, που τοποθετεί το νησί του Ηφαίστου ανάμεσα στα 6 ελληνικά νησιά με την καλύτερη κουζίνα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η Λήμνος είναι ένα μεγάλο νησί του Βορείου Αιγαίου, ανεξερεύνητο ακόμα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, αφού διατηρεί τη φυσική του ομορφιά.
Στη Λήμνο μπορείς να γευτείς το κρασί «Λημνία Γη», ένα από τα πιο φημισμένα και ευρέως παραγόμενα κρασιά στην Ελλάδα. Υπάρχουν φυσικά και άλλες ποικιλίες, που μπορείς να ανακαλύψεις».
Αναφορά γίνεται και στα φρέσκα ψάρια που σερβίρει η Λήμνος, καθώς και στα τυριά Μελίχλωρο και Καλαθάκι, αλλά και το παρθένο ελαιόλαδο «Κτήμα Όλον».
Φωτό: greekcitytimes.com
Ξέρουμε, σας άνοιξε η όρεξη, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό πιάτο κόκορα με φλωμάρι κι ένα ποτήρι δροσερό κρασί;
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου