ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υποχρεωτική απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων και στη Σάμο


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε. Σάμου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν αιγοπρόβατα ή χοίρους ότι έχουν υποχρέωση να απογράψουν και να δηλώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για το έτος 2018.

Α) Για τα αιγοπρόβατα:

Η ετήσια απογραφή των ζώων σύμφωνα με τη νομοθεσία γίνεται από 1 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους και εκτός των άλλων, συνδέεται με τις επιδοτήσεις. 

Η δήλωση των απογραφικών στοιχείων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Α) Οι κτηνοτρόφοι προσκομίζουν το Μητρώο Αιγοπροβάτων πλήρως ενημερωμένο σε όλα τα μέρη του και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων της εκμετάλλευσής τους.

Β) Με την χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας που έχει δημιουργηθεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται ανηρτημένες εκεί. Ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να εκτυπώσει τη σχετική βεβαίωση και να την επισυνάψει στο μητρώο της εκμετάλλευσης, το οποίο θα πρέπει επίσης να ενημερωθεί για την πραγματοποιούμενη απογραφή. Στην περίπτωση της ψηφιακής υποβολής δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του κτηνοτρόφου στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Τονίζεται ότι η ετήσια απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους, ακόμη και για όσους έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, αλλά δεν έχουν κάνει διακοπή λειτουργίας εκμετάλλευσης και η μη πραγματοποίησή της επισύρει κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα).

Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Π.Ε. Σάμου για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση και συγκεκριμένα στα τηλέφωνα 22733 50440, 53461 & 50463.

Β) Για τους χοίρους:

Οι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν χοίρους ότι έχουν υποχρέωση να απογράψουν και να δηλώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για το έτος 2018.

Η ετήσια απογραφή των ζώων σύμφωνα με τη νομοθεσία γίνεται εντός του μηνός Δεκεμβρίου κάθε έτους και εκτός των άλλων, συνδέεται με τις επιδοτήσεις. 

Η δήλωση των απογραφικών στοιχείων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Α) Οι κτηνοτρόφοι προσκομίζουν το Μητρώο Χοιροειδών πλήρως ενημερωμένο σε όλα τα μέρη του και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων της εκμετάλλευσής τους.

Β) Με την χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας, επιλέγοντας εκεί «Ψηφιακές Υπηρεσίες» και ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται ανηρτημένες εκεί. Ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να εκτυπώσει τη σχετική βεβαίωση και να την επισυνάψει στο μητρώο της εκμετάλλευσης, το οποίο θα πρέπει επίσης να ενημερωθεί για την πραγματοποιούμενη απογραφή. Στην περίπτωση της ψηφιακής υποβολής δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του κτηνοτρόφου στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Τονίζουμε ότι η ετήσια απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους, ακόμη και για όσους έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, αλλά δεν έχουν κάνει διακοπή λειτουργίας εκμετάλλευσης και η μη πραγματοποίησή της επισύρει κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα).

Τονίζεται ότι, στο πλαίσιο της ετοιμότητας λόγω της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη η ενημέρωση - επικαιροποίηση του μητρώου χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και των πληροφοριών που αυτό περιλαμβάνει. 

Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Π.Ε. Σάμου για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση και συγκεκριμένα στα τηλέφωνα 22733 50440, 53461 & 50463.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video