ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απάντηση στη ΔΟΕ για το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μαρούσι,  24 Δεκεμβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση στη ΔΟΕ

 

Το Υπουργείο Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΟΕ για το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών απαντά:

Είναι απολύτως κατανοητή η επιθετικότητα της ανακοίνωσης της ΔΟΕ τρεις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του νέου συστήματος διορισμών και η πλήρης έλλειψη τοποθέτησης επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Το σύστημα διορισμού που δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου :

  • Βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας
  • Σέβεται την προσφορά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δύσκολα χρόνια της κρίσης γι’ αυτό μοριοδοτεί, για πρώτη φορά την προϋπηρεσία των 120 μηνών.
  • Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους νέους πτυχιούχους να διεκδικήσουν το αυτονόητο και αυτό δεν μπορεί να τους το στερήσει καμιά συνδικαλιστική εμμονή.
  • Είναι υποχρεωμένο και λαμβάνει υπόψιν του τις συνταγματικές επιταγές καθώς και τις αποφάσεις του ΣΤΕ ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος από τυχόν προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Αυτό επιβάλλει η υπευθυνότητα και αυτό υπηρετεί το νέο σύστημα.

Συνεπώς το ΥΠΠΕΘ αφενός συμμερίζεται το αίτημα της ΔΟΕ για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και αυτό υλοποιεί για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια και αφετέρου αναλαμβάνει με υπευθυνότητα το χρέος του να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα μέλη, λοιπόν, του Δ.Σ. της ΔΟΕ θα πρέπει να τοποθετηθούν με απόλυτη σαφήνεια ως προς τα παραπάνω και να αφήσουν έστω και για λίγο την ανέξοδη αντιπολίτευση, διότι κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί συνταγματικές επιταγές και δικαστικές  αποφάσεις.

 

The post Απάντηση στη ΔΟΕ για το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video