ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή Βίτσα ζητούν δημοτικές παρατάξεις


Την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Σάμου με τη συμμετοχή του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ζητούν δύο δημοτικές παρατάξεις στο νησί.

Η δημοτική παράταξη «Ανα.Σ.Α για τη Σάμο» στο σχετικό της αίτημα αναφέρει τα εξής:

"Εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης της σαμιακής κοινωνίας σχετικά με το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού εκ μέρους της κυβέρνησης, η δημοτική παράταξη «Ανα.Σ.Α για τη Σάμο» και ο επικεφαλής του Συνδυασμού Γιώργος Στάντζος, εκφράζει τη βούληση όλων των μελών του συνδυασμού, ότι παρίσταται άμεση ανάγκη να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου - με όλες τις νόμιμες διαδικασίες- με την παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα.

Ο υπουργός οφείλει να ενημερώσει το Δ.Σ. και τους δημότες για τις αποφάσεις της κυβέρνησης καθώς και τις λύσεις που προκρίνει για το εν λόγο θέμα.

Δίχως τη μέγιστη θεσμική και κοινωνική συναίνεση καμία λύση δεν θα είναι βιώσιμη και προς όφελος του νησιού".

Ταυτόχρονα και ο επικεφαλής της παράταξης "Πορεία Ευθύνης" και υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Αντώνης Σίμος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, Κωνσταντίνο Αμυρσώνη αναφέρει τα εξής: 

"Κύριε πρόεδρε του Δ.Σ, προτείνω να προσκαλέσετε τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα, που βρίσκεται υπηρεσιακά στο νησί μας, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης προτείνω να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο".

Εν τω μεταξύ, η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του Κ.Κ.Ε σχολιάζει την επίσκεψη του Δημήτρη Βίτσα στο νησί ως εξής:

"Η επίσκεψη Βίτσα στη Σάμο και οι δηλώσεις του σε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν πρέπει να ξεγελάσουν το λαό του νησιού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού έχει συμφωνήσει και τηρεί την απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά και τη χώρα, ασκεί δήθεν κριτική στην πολιτική της ΕΕ στο μεταναστευτικό.

Την ώρα που ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της, δημιουργούν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και άλλα ακροδεξιά... λουλούδια, εμφανίζονται ως το ανάχωμα στην ακροδεξιά.


Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα για τους φτωχούς λαούς και τις επεμβάσεις της Δύσης που προκαλούν την προσφυγιά. Την ίδια στιγμή στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΝΑΤΟ και τα σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ετοιμάζουν νέο κέντρο - φυλακή στο νησί μας.

Ο λαός του νησιού να μη τσιμπήσει στις υποσχέσεις της κυβερνησης. Να μην εμπιστευτεί κανένα από τα άλλα αστικά κόμματα που ανεξάρτητα από διαφορές συμφωνούν στον εγκλωβισμό προσφύγων  και μεταναστών στη χώρα, διεκδικούν κέντρα κλειστού τύπου σαν κι αυτό που θα φτιάξει η κυβέρνηση στο νησί μας. Να απομονώσει εθνικιστικές,  ρατσιστικές ομάδες όπως η Σάμος SOS. 

Να βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες και να διεκδικήσει τη μόνη λύση στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού για πρόσφυγες και κατοίκους:
    
• Κανενα νέο hotspot στο νησί – να κλείσει το υπάρχον
    
• Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Να δώσει μήνυμα και στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ στην ευρωβουλή και την τοπική διοίκηση που είναι το πιο ισχυρό όχι στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ HOTSPOT ΣΤΟ ΝΗΣΙ – ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video