ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλλάζει τα δεδομένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων σε Ρωμέικο και παλιό λιμάνι Μύρινας

Αλλάζει τα δεδομένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων σε Ρωμέικο και παλιό λιμάνι Μύρινας

Σε γνωστοποίηση της ενημέρωσης που έλαβε σήμερα από την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Κληρονομίας Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου με θέμα «Επεμβάσεις στο κέλυφος των καταστημάτων στην Κεντρική Αγορά της Μύρινας», προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου.

Η ενημέρωση αναφέρει:

«Καθοριστικέ ζώνη προστασίας με την Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Β1/Φ28/52144/1121/25-10-1985, ΦΕΚ 746/Β/12-12-1985, η οποία περιλαμβάνει την περιοχή όπου βρισκόταν τα Δημοτικά Σφαγεία (νυν καφέ-μπαρ «Αλέξανδρος»), το παλιό λιμάνι, τις οικοδομές της παραλιακής ζώνης μέχρι το Τρίφωτο, τον εμπορικό δρόμο Π. Κυδά και από τις δύο πλευρές του, με όριο προς τα δυτικά την περιοχή Ρωμέϊκου Γυαλού και της θάλασσας και στα βόρεια το κτήμα της Μητρόπολης.

Στην ζώνη αυτή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, ως αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ασκεί μορφολογικό έλεγχο με στόχο την αποφυγή έμμεσης ή άμεσης βλάβης στο προαναφερθέν προστατευμένο μνημείο καθώς και για την αποτροπή αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της περιοχής από τις επεμβάσεις στα ακίνητα και στον περιβάλλοντα χώρο του. Κατά συνέπεια για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας η επέμβασης στο κέλυφος των κτιρίων, εντός της ζώνης προστασίας του μνημείου, είναι απαραίτητη η προηγούμενη έγκριση της Υπηρεσίας μας.

Επειδή, έχει διαπιστωθεί κατά τους τακτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπαλλήλων μας ότι ιδιαίτερα στα καταστήματα της Π. Κυδά, του Ρωμέϊκου Γυαλού και του παλαιού λιμανιού, εκτελούνται συχνά εργασίες χωρίς την έγκριση της υπηρεσίας μας και καθώς πολλοί από τους καταστηματάρχες επικαλούνται άγνοια τη προαναφερθείσας νομοθεσίας παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση τους»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου παρακαλεί τα μέλη του, όπως συμμορφωθούν με τα ανωτέρω, ώστε να αποφεύγονται πιθανά πρόστιμα από την υπηρεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video