ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλλάζει ο νόμος Κατσέλη: Έρχεται άνοιγμα λογαριασμών

Για αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Μέτρα – φωτιά για να αντιμετωπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και να σπεύσουν στις τράπεζες να πληρώσουν ή να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις χρεών, προτείνει η κυβέρνηση.

Στη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη σχετικά τις ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων κάτω των 20.000 ευρώ μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού αλλά και την επέκταση των 120 δόσεων σε ελεύθερους επαγγελματίες και για οφειλές προς ΕΦΚΑ και Εφορία άνω των 50.000 ευρώ η κυβέρνηση προτείνει τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων θα ζητήσουν να προστατευτούν από το νόμο Κατσέλη και σε δεύτερο χρόνο και εκείνων που έχουν ήδη υπαχθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας.
  • Αυστηροποίηση του πλαισίου αναφορικά με τις αναβολές που θα μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μεγάλος αριθμός χρησιμοποιεί την τεχνική των αναβολών για να κερδίζει χρόνο. Έτσι, υποθέσεις που θα έπρεπε να έχουν τελεσιδικήσει εκδικάζονται σε 2 ή 3 χρόνια δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να την γλιτώνουν.
  • Οριστική παύση αναστολής των καταδιωκτικών μέτρων όταν οι οφειλέτες που έχουν πάρει προσωρινή ή και οριστική απόφαση παύουν να πληρώνουν τις δόσεις τους και μάλιστα χωρίς δικαστική απόφαση.
  • Αυτόματη έξωση από τον νόμο για όσους διαπιστωθεί ότι απέκρυψαν από δόλο οικονομικά στοιχεία ή μετέβαλαν την περιουσιακή τους κατάσταση.
  • Επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας όσων τίθενται εκτός νόμου.

Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσουν να κλείσουν τα παραθυράκια του νόμου Κατσέλη και να φέρουν περισσότερους στα γκισέ των τραπεζών. Οι ανατροπές στην ασπίδα προστασίας θα φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς οι οποίοι είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από την τσιμπίδα των δανειστών. Ειδικά όσους έχουν περιουσία αλλά δεν πληρώνουν.

Αναδημοσίευση από : http://www.tovima.gr

The post Αλλάζει ο νόμος Κατσέλη: Έρχεται άνοιγμα λογαριασμών appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video